Tankar om E-commerce

0
2654
views

Idag handlar alla på nätet

Naturligtvis kan det vara mycket enkelt att säga att alla handlar sina saker på nätet och att du med en webbutik skulle kunna lyckas sälja vad som helst. Nu kanske detta ligger nära sanningen med en rätt utformad marknadsföring. Detta baseras då på att du kan finna mycket udda företag, med produkter som egentligen ingen behöver, som har lyckats på nätet. Det betyder dock inte att du kan sälja vad som helst. Här handlar det om en mycket väl utförd kampanj och förmedlande av information gällande dessa udda produkter. Detta ledde i sin tur till att det blev en populär pryl som alla ville ha. Dessa finns det inte många av, utan här är det bättre att förlita sig på vanliga produkter.

Alla människor handlar heller inte på nätet, inte ännu. Även om detta är ett plan som utvecklingen går mycket snabbt inom, så är det fortfarande många kunder som gillar att köpa sina saker i de fysiska butikerna. Detta beror då på att de inte vill riskera att köpa en felaktig produkt. De vill helt enkelt kunna känna på och se sina saker de ska köpa i verkligheten innan de genomför ett köp. Av den anledningen kommer det att dröja innan alla handlar på nätet, dock hjälps alla näthandlare av lagen som säger att alla som handlar på distans har 14 dagars full returrätt utan behöva ange någon specifik anledning.

Utvecklingen inom e-handel

Den utveckling som har skett inom E-handel är enorm. Här har det under de sista 10 åren gått spikrakt uppåt. Det finns heller inget som pekar på att det skulle finnas något stopp inom synhåll. Något som heller inte verkar vara ett problem, är flera aktörer inom samma område. Detta är naturligtvis för att denna handel och marknad når alla människor som handlar via nätet. Helt enkelt är e-handel det som utvecklas snabbast rörande all handel idag. Inom de kommande åren beräknas de köp som idag görs via nätat att fördubblas, vilket inte alls ses som en omöjlighet enligt många experter.

Varför är e-handel så stort?

På frågan varför e-handel är så stort så finns det massor av svar. Det mest givna svaret skulle vara att människan idag lever många flera timmar i den virtuella världen än tidigare. På så sätt påverkas de då mera av allt som händer och sker på nätet, istället för att läsa ICA-bladet och de erbjudanden som finns i detta utskick. Ett annat svar på denna fråga kan vara att det blivit säkrare och mera naturligt att handla med kort. Detta är då något som du gör mycket enkelt på nätet. Som tredje tänkbara alternativ så kan det helt enkelt bara vara en förlängning och en utveckling av postorder, som funnits som ett populärt sätt att handla sedan många år tillbaka i tiden. Vad tror du själv är anledningen till denna utveckling?