Att jobba med E-commerce

0
2554
views

Måste du vara butiksägare för att jobba inom e-handel?

Något som står helt klart är att du inte alls behöver vara den som äger den virtuella butiken för att jobba med e-commerce. Här kommer det kanske för många att vara så att de börjar detta arbete och entreprenörskap på egen hand. Även de är dock ganska så ovanligt, då många startar detta i grupper eller som ett Internetprojekt för att skaffa det kapital som behövs till hela starten. Vad som sedan bestämmer hur många som jobbar och vilka arbeten det finns hos ett företag som är verksamt inom e-handel är hur stort detta växer sig till.

I det fallet kan det då handla om allt från enstaka platser där personal måste fylla ett behov för att bibehålla service och produkthantering. Det kan också behövas en hel stab av personal där olika personer får olika titlar beroende på vad det är för arbete de utför.

Olika arbetsområden inom e-handel

I och med att det på ett etablerat företag som lyckats inom e-commerce kommer att finnas många jobb att söka, finns det då de som är mest eftertraktade än andra. För den som gillar livet i denna bransch och friheten detta ger, kommer naturligtvis inte att rata något arbete inom detta område. De mest populära, högavlönade och som det krävs mest utbildning och kunskap för är dock de som är mest populära. Här handlar det då om digital marknadsföring, Inköpschef och att vara e-commerce manager som står högst. De som står lägst kommer naturligtvis att bli supportpersonalen som hela tiden har kundkontakten via telefon och e-post samt chatt. I övrigt kommer det oftast att behövas personal för godshantering samt packning.

Är det lättare att lita på sin personal inom e-commerce?

Frågan om det är lättare att lita på personalen i ett företag som jobbar med e-commerce och ehandel, än det är att lita på personalen i fysiska butiker är inte lätt att svara på. Här handlar det som vanligt om att lita på sin instinkt gällande konsten att finna ärliga människor för de platser som behöver fyllas. Något som dock kan bidra till en ökad säkerhet och kontroll, är att det mesta sköts från en plats som det är lättare att hålla koll på.

Kombinera e-handel med landbaserad verksamhet

När du är den som har valt en bana som entreprenör inom e-commerce så kommer detta om allt går bra att leda till expansion av företaget. Nu är det då många som säger att verksamheten i den virtuella världen fungerar så bra att det inte finns någon anledning att se till en landbaserad verksamhet. Visst kan detta i vissa fall vara rätt, men är det långt ifrån inom alla områden. För många som växer kan det då finnas anledning att investera samt utveckla en verksamhet även i den fysiska världen. Här blir det då återigen en balansgång i form av en marknadsanalys som fokuserar på antalet potentiella kunder på detta plan samt om denna satsning anses kostnadseffektiv.